top of page
XV festivalis „Po„Mano šeima – mano ištakos“

Vilniui – 700: XIII TARPTAUTINĖ VAIKŲ IR JAUNIMO FOLKLORO ASAMBLĖJA

Lapkričio 11 d., šeštadienis

Vilniaus rotušė (Didžioji g. 31)

11.00-18.00

Kūrybinės tradicinių amatų dirbtuvės LIAUDIES MEISTRAI – VAIKAMS

11.00

VI tarptautinė jaunųjų folkloristų konferencija „MANO ŠEIMA – MANO IŠTAKOS“


12.30 Respublikinio vaikų ir jaunimo liaudies kūrybos atlikėjų konkurso

LAUREATŲ KONCERTAS


14.00

Asamblėjos uždarymas - ĮVAIRIŲ ŠALIŲ FOLKLORO KOLEKTYVAI – VAIKAMS


Pažinti ir vertinti savo ir kitų tautų tradicinę kultūrą, suprasti jos gyvybingumą, unikalumą ir nuolatinį atsinaujinimą, sąsajas ir skirtumus su kitomis kultūromis, suvokti save kaip tos kultūros puoselėtoją, ugdyti pagarbą kitoms kultūroms – Tarptautinės vaikų ir jaunimo folkloro asamblėjos organizatoriams ir dalyviams tai svarbiausi tikslai, kurių jie nuosekliai ir sėkmingai siekia jau nuo 2011 m. Ir priežasčių džiaugtis yra daug – kiekvienais metais dalyvių gretos gausėja ir pildosi, žiūrovai sunkiai telpa salėse, o atsiliepimuose – vien pagyrimai ir padėkos.

Asamblėjos programoje – koncertai, meistriškumo pamokos, jaunųjų folkloristų konferencija, koncertai paskaitos bendrojo lavinimo mokiniams, tautodailininkų kūrybinės dirbtuvės ir kt.

Asamblėjos atidarymo koncertai vyksta geriausiose Vilniaus salėse. Juose dalyvauja Lietuvos tautinių bendruomenių ir lietuvių vaikų ir jaunimo ansambliai bei Lietuvos regionų ir užsienio šalių suaugusiųjų folkloro kolektyvai. Tai sudaro sąlygas bendrai meninės kūrybos veiklai ir aktyviai komunikacijai tarp skirtingų tautų bendruomenių atstovų.


Po ypač jaunimo pamėgtų ir populiarių Asamblėjos metu keletą dienų vykstančių meistriškumo kursų, kviečiame lapkričio 11 d. apsilankyti Vilniaus Rotušėje Respublikinio vaikų ir jaunimo liaudies kūrybos atlikėjų konkurso LAUREATŲ KONCERTE bei kūrybinėse tradicinių amatų dirbtuvėse LIAUDIES MEISTRAI – VAIKAMS.


Lt Ru En
bottom of page