top of page
XV festivalis „Po„Mano šeima – mano ištakos“

Birželio 23 d. Palangoje prasidėjo vaikų ir jaunimo etninės kultūros mokykla „Tradicija“. Šiemet jau dvidešimt antrą kartą! Ir kaip visada be galo laukiama ir dalyvių ir pedagogų - geriausių etninės kultūros specialistų iš Lietuvos, Lenkijos, Ukrainos, Sakartvelo.

Mokyklą pradėjo šventinis koncertas, kuriame pasirodė dalyviai ir jų mokytojai. Šis tradicinis vakaras ne tik pažymi renginio pradžią, jis supažindina atlikėjus su pedagogais – vieni išgirsta siektiną rezultatą, kiti apgalvoja kaip vos per vieną savaitę suteikti kolektyvams metodinę pagalbą, atskleisti jų potencialą, sustiprinti motyvaciją. Kiekvieną dieną mokyklos dalyvių laukia liaudies dainavimo, šokio, teatro, rankdarbių meistriškumo kursai, apskritojo stalo diskusija jaunimui, smagios vakaronės ir viktorinos. Su kiekviena amžiaus grupe bus dirbama pagal specialiai jai parengtą programą, tvarkaraštis apgalvotas iki smulkmenų. Po pamokų dalyvių laukia liaudies šokio vakarai, jie drauge vaidins liaudies teatro spektakliuose, lavins įgūdžius ir tikrins žinias viktorinose, pasirodys iškilmingame „Tradicijos“ uždarymo koncerte nuostabioje Palangos Kurhauzo salėje. Pedagogai tobulins kvalifikaciją seminare, jiems bus suteikti kvalifikacijos tobulinimo sertifikatai.

XXII vaikų ir jaunimo etninės kultūros mokyklos „Tradicija“ organizatorius – Lietuvos tautinių mažumų folkloro ir etnografijos centras nuoširdžiai dėkoja renginio partneriams Tautinių mažumų departamentui prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės, Lietuvos kultūros ministerijai, Lietuvos kultūros tarybai, Vilniaus miesto savivaldybei, Kauno technologijos universitetui.

Lt Ru En
bottom of page