top of page
XV festivalis „Po„Mano šeima – mano ištakos“

IŠ SENOVĖS PALIKIMO

2023 m. lapkričio 10 d., penktadienį, 18.00,

Šv. Kotrynos bažnyčioje, Vilnius


LEGENDINIS UKRAINIEČIŲ FOLKLORO ANSAMBLIS „DREVO“

(Kijevas, Ukraina)

Legendinis Kijevo muzikos ansamblis, pirmoji tokio pobūdžio grupė, pradėjusi naują kryptį Ukrainos muzikinėje kultūroje, pasauliui demonstruojanti tradicinę valstietišką ukrainiečių muziką kaip visavertį ir originalų meno reiškinį, nereikalaujantį kompozitoriaus aranžuotės. Ansamblis susikūrė 1979 m., padedant muzikologui folkloristui, Kijevo konservatorijos dėstytojui Volodymyrui Matvienko. Grupės vadovas – muzikologas-folkloristas, Kijevo konservatorijos profesorius Evgen Jefremov (Єфремов Євген). „Drevo“ repertuarą sudaro jos narių etnografinių ekspedicijų metu surinktos dainos. Lyrinės ir apeiginės Poltavos, Rivnės, Čerkasų, Kijevo, Černigovo ir Sumų regionų dainos ansamblio atliekamos be muzikinio pritarimo arba su minimaliu liaudies instrumentų pritarimu. Muzikantai stengiasi atkurti autentišką liaudies dainos skambesį ir formą, nearanžuojant jos, su visais agoginiais ir intonaciniais niuansais. Grupė nuolat dalyvauja etninės muzikos festivaliuose Ukrainoje ir užsienyje.

Renginys padovanos nepaprastai gražią, dainingą, ypatingomis spalvomis ir įmantriais sąskambiais pasižyminčią muzikos tradiciją, atliekamą tikrų profesionalų.


LIETUVOS IR UŽSIENIO ŠALIŲ FOLKLORO KOLEKTYVŲ PASIRODYMAI

Į magišką kelionę laiku klausytojus palydės folkloro kolektyvai iš Lietuvos ir užsienio šalių. Žiūrovai išgirs įvairių muzikinių epochų kūrinius, unikalių tradicinių muzikos instrumentų ir balsų skambesį, išvys gražiausius tautinius kostiumus.


Lt Ru En
bottom of page