top of page
XV festivalis „Po„Mano šeima – mano ištakos“

Kartvelų muzikos perlas, ansamblis SHARA – ХХ tarptautinio festivalio „Stačiatikių Kalėdos Lietuvoje“ dalyvis


2023 m. gruodžio 15 d. Valdovų rūmuose žiūrovų ir vėl laukia susitikimas su kartvelų ansambliu SHARA BAND iš Tbilisio. Skambės ryškiausi senovinės kartvelų polifonijos pavyzdžiai, kurie buvo pripažinti UNESCO nematerialaus kultūros paveldo šedevru.

Daug kartų koncertavęs geriausiose sostinės salėse (Lietuvos nacionalinė filharmonija, Šv. Kotrynos bažnyčia, Vilniaus kongresų rūmai) ansamblis SHARA BAND Lietuvoje įgavo milžinišką pripažinimą. 2022-ųjų lapkritį kolektyvas labai sėkmingai pasirodė Jievaro Jasinskio kūrinio “Orero” premjeroje, kuri įvyko Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje, o 2023-iųjų balandį Tbilisio Vano Saradžišvili valstybinėje konservatorijoje. Šiandien jiems yra atviros garsiausios pasaulio salės.

Profesionalūs atlikėjai visą savo gyvenimą tyrinėja ir atlieka įvairių Sakartvelo regionų tradicinę ir bažnytinę polifoninę muziką. Programoje bus pristatytos Kachetijos, Megrelijos, Abchazijos, Adžarijos ir Svanetijos dainos. Įdomu tai, kad jos nuskambės tuo ypatingu būdu, kuris savitas kiekvienam išvardintam regionui. Luka Mebonia, grupės SHARA solistas, pasakoja: „Mūsų programose pristatomi visi Sakartvelo regionai. O svarbiausios dainos apie Dievą. Pirmiausia turime padėkoti Kūrėjui už tai, ką turime – gyvybę, sveikatą, šeimą. Antra pagal svarbą daina - apie žmones. Trečia – apie meilę, be kurios nieko gera negali nutikti. Meilė mus gelbsti, vienija. Meilė yra gyvenimas“.


Koncerto organizatoriai – Slavų tradicinės muzikos mokykla. Lietuvos tautinių mažumų folkloro ir etnografijos centras.

Partneriai – Lietuvos kultūros taryba, Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, Sakartvelo kultūros, sporto ir jaunimo ministerija, Vilniaus miesto savivaldybė, Lietuvos valdovų rūmai.


Bilietus platina KAKAVA.LT



Lt Ru En
bottom of page