top of page
XV festivalis „Po„Mano šeima – mano ištakos“


Vilniaus rusų folkloro centras drauge su Lietuvos tautinių mažumų folkloro ir etnografijos centru džiaugiasi nauju bendrai įgyvendintu projektu – dienos šviesą išvydo jau antra šiais metais kartu išleista jų kompaktinė plokštelė „Rusų liaudies romansai, Lietuvos sentikių dainos“.

Folkloro ansamblio „Arinuškos“ dalyviai daug metų renka, fiksuoja ir tyrinėja Lietuvos sentikių dainuojamąjį muzikinį paveldą, tokiu būdu išsaugodami jį ir perteikdami jaunajai kartai. Kolektyvas siekia atlikti kiekvieną dainą ir romansą autentiška maniera, suteikdami skambesiui ypatingą koloritą. Ansamblio parengta ir drauge su Lietuvos kompozitoriumi, muzikantu, etnomuzikologu Algirdu Klova Vilniaus publikai sėkmingai pristatyta programa „Lietuvos sentikių romansai ir dainos“ sulaukė palankių muzikos kritikų atsiliepimų ir ypatingai aukšto įvertinimo.

Ansamblio veikla labai sėkminga - 2012 m. kolektyvo išlestas CD „Rusų liaudies romansai” buvo įtrauktas į garsios čekų STUDIO FONTANA muzikos bibliotekos katalogą, kuriame pristatomi išskirtiniai pačių iškiliausių užsienio muzikantų įrašai. 2013 m. gegužės mėnesį belgų žurnalas Le Canard Folk tradiciškai paskelbė geriausią mėnesio CD, juo buvo pripažinta „Arinuškos” CD „Rusų liaudies romansas”.

Už galimybę išleisti kompaktinę plokštelę organizatoriai nuoširdžiai dėkoja Lietuvos kultūros ministerijai, Lietuvos kultūros tarybai ir Vilniaus miesto savivaldybei.


Lt Ru En
bottom of page